header img

Szabályzat!

Házirend

Kérem, hogy az alább leírtakat minden vendégem olvassa el figyelmesen és ezen pontokat tartsa is be amíg nálunk tartózkodik. Ez mind a saját és esetleges lakótársak és a tulajdonos érdekeit is szolgálják!

Parkolás:
A gépjárművekkel a vendégház belső zárt udvarán lehet parkolni!

Megérkezés:
A vendégházban csak előzetesen telefonon vagy e-mailben lefixált szabad időpontok után tudunk fogadni vendégeket. A vendégház az érkezés napján 14 órától, az elutazás napján délelőtt 10 óráig áll rendelkezésre. Szállás előleg fizetésével foglalható!! A fennmaradó összeget az érkezéskor, a szállás megtekintése után kell rendezni. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, de nem tartalmazza az idegenforgalmi adót.


A vendégház kedvencei!
A vendégháznak saját házi kedvencei vannak, cicák és kutyák. Melyeket a házigazda családtagként kezel. Kérem Önöket, hogy a ház körül élő állatokat a házi kedvenceket megillető bánásmóddal kezeljék!

Látogatók fogadása
A vendég csak a házigazda engedélyével fogathat a szálláshelyen látogatót, 8.00-22.00 között. A látogatók magatartásáért a vendégek felelősek.

A kert és az épület zárása: 
A kapukat kérem mindig csukva tartani!

Étkezés:
 
Étkezéssel kapcsolatban a házigazda tud segítséget nyújtani, kérésre reggeli biztosítása megoldható. Egyéb étkezéseket a vendégek saját maguk részére a teljesen felszerelt konyhában tudják elkészíteni.
Kérem a földszinti hálószobában és a padlástéri szobában az étkezés mellőzését.

Dohányzás: 
A kijelölt dohányzó helyeken kívül dohányozni tilos és tűzveszélyes! A kertben a dohányzásra kijelölt helyek:

  • a szalonnasütő környéke,
  • a ház mellett a tornác alatt.

Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket ne dobják el a kertben. A dohányzásra kijelölt helyeken hamutartók vannak kihelyezve.

Berendezési tárgyak használata: 
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatára törekedjenek! A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

Takarítás:
A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg és ottlétük alatt maguknak kell ügyelniük a tisztaságra. 
Hetente egyszer a házigazda tiszta ágyneműt húz és lecseréli a használt törölközőket.

Szemét elhelyezés: 
A ház minden helyiségében található szemetes. A szemét gyűjtése szelektíven történik.

Fűtés 
A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet vízteres kályhával lehet használni igény esetén. A vendégházak hűtő – fűtő klímával vannak felszerelve. A klíma rendeltetés szerű használata (használat közben a nyílászárókat csukott állapotban kell tartani) ingyenes, nem a leírás szerinti használat esetén 1000Ft/nap! A tűzifát a házigazda szolgáltatja. Ügyeljenek arra, hogy éghető anyag ne maradjon a kályha közelében, nehogy egy kipattanó szikra meggyújtsa azt. Soha ne hagyják őrizetlenül a tűzet, amíg nyitva van a kályha ajtaja! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok pl. műanyag égetése a kályhában szigorúan tilos!

Tűzrakás, bográcsozás: 
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet, a házigazda előzetes engedély kérésével, és a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!

Háziállatok: 
A vendégházba kutyát bevinni nem szabad! Cicák elszállásolására azonban van lehetőség.

Kizárás
A Vendégházból kizárható az a személy, aki bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el, saját vagy más testi épségét szándékosan veszélyezteti, 22.00 és 6.00 óra között a pihenni vágyó vendégek, lakókörnyezet nyugalmát zavarja.

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében, szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámon:

Jéri Mária: 06-30/370-8759

Köszönöm.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánok